Juf

Privéles In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan zangtechniek. Goed zingen betekent ‘vrij’ zingen. Je leert je bewust te worden van de verschillende klanken die je kunt produceren. Ik begin de les met losmaakoefeningen, dan met techniek. De tweede helft van de les integreer ik de techniek in het lied. Ik geef les in alle stijlen: jazz, pop, klassiek, chansons. Als het lied maar een goed verhaal heeft, zij het muzikaal, dan wel tekstueel. Een les duurt een vol uur en kost € 50 inclusief 21% BTW.

Groepsles In mijn groepslessen gaat het vooral om samenzingen. Naar elkaar luisteren, meerstemmig zingen en vooral het plezier in zingen staat voorop. Ik coach ook veel vocale ensembles. Hierbij verwacht ik dat de noten zelfstandig kunnen worden ingestudeerd. Ik let op samenklank en balans, maar ik kijk ook naar theatraliteit en samenstelling van het programma. Elk seizoen wordt afgesloten met een Monique’s koortjesmiddag, waar alle groepen zich presenteren. In 2020 is de koortjesmiddag een speciaal project, waarvoor het Fonds Cultuurparticipatie een subsidie heeft verleend: Coffee, Tea & Harmony! 19 en 26 januari 2020 om 10.30 uur in Café Belcampo, De Hallen Amsterdam.

Kunsteducatie Jammer dat projecten als “LEF” en “Koken met Noten”, die ik met plezier heb gedaan, niet meer bestaan door het armoedige kunstbeleid van deze tijd. Toch zijn er af en toe nog wel leuke kunsteducatieprojecten waar ik mijn bijdrage aan kan geven, zoals de chaosdag van het Hofpleintheater Rotterdam en het Houtwarmingproject in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Ik denk graag met je mee, als je een leuk aanbod hebt!