CV

Muzikale voorstellingen

  • 2016/2018 Door de Nacht klinkt een Lied – liedprogramma over Jetty Paerl, Jetty Cantor en Conny Stuart. Met Mirjam van Dam, Jetta Starreveld en Ed Boekee/Guus Westdorp.
  • 2014/2016 Koufront – muzikale trip over stilstand. Monique de Adelhart Toorop & PieterJan Cramer van den Bogaart – eindregie Heike Wisse
  • 2013 Can Can – Le Diner Spectacle, productie LaVinia Dans. Met Iris Houtgast, Astrid Stijn en Jelle Vlierberghe
  • 2012/2013 Bergen Geluk – Monique de Adelhart Toorop & PieterJan Cramer van den Bogaart eindregie Heike Wisse
  • 2010 Brilliant Limbs – DASH!
  • 2009 What’s Happening in de Zomerdijkstraat – Monique de Adelhart Toorop & Hans Koenis – stichting Sectio Divina
  • 2008 Spica – DASH! ism Orkater
  • 2007 Frauenlieben und Leben – Monique de Adelhart Toorop & Mark Wyman regie Lucas de Man
  • 2006 X-Mas DASH!- met Ingejan Ligthart Schenk
  • 2004/2005 Vier voor Vier – opera van De Kift
  • 2005 De Gelukkige Familie – kinderopera Marco Kalkman – Intorno Ensemble
  • 2004 Bloomsday in Groningen – muziek op teksten van James Joyce, Monique de Adelhart Toorop & Marieke Snijders
  • 2003 De Pornocomponist – Mariecke van der Linden, Marijke Schermer – Luna’s fridge ism de Theatercompagnie
  • 2003 Prinzessin Ilse – met Fay Claassen, Marjolijn Peper en Guus Westdorp
  • 2002 Paradise Lost – Mariecke van der Linden, Marijke Schermer – Luna’s fridge ism de Theatercompagnie
  • 2002 Veel, vet, hard & hoog – de Wreeksters
  • 2001 Coma – Frans Strijards, Boudewijn Tarenskeen – de Theatercompagnie
  • 1998 De achterachterkleindochters van de kleine Zeemeermin – Venus Ventura
  • 1997 Marie Antoinette, miniopera Mariecke van der Linden, Nienke Gaastra

Ensembles, muziekuitvoeringen

  • 2017 Dune Sessions: muziekcollectief op initiatief van Julie Scott & Peek Hijmans filmpremière 8 oktober 2017 in Het Paard Den Haag
  • 2016 De Houtwarming: kunsteducatieproject basisscholen Houthavens Amsterdam
  • 2015 Las Magdalenas, Spaanse liedjes met Ester Veldhuis en Alain Labrie
  • 2013 El Viento, Lorca project met Metropole orkest, Rafael de Utrera, Eva de Dios
  • 2009 DASH! Koken met Noten, educatieprogramma
  • 2005-2012 DASH! olv Maarten Ornstein – jazzfunk formatie. Optredens in binnen- en buitenland, speciale projecten: Morricone, Zwaar Water (hoorspel), Gouden Kalveren gala, Modular Cookbook
  • 2008-2013 LEF Opus One: muziektheatervoorstellingen voor basisonderwijs.
  • 2007 Les Bonbons de Babette, vocal group franstalig
  • 2007 Kroncong Nu olv Maurice Rugebregt
  • 2006 Astrosoniq – gastoptreden met ‘Lonely Woman’
  • 2004 Trio Misère Diplomatique – smartlappenprogramma Tanzania
  • 1997-2003 Jazzed to the Max olv Eva Baggerman, vocal group recensie
  • 2001 Raam op het Zuiden – Nederlands Blazers Ensemble, Theo Loevendie 70 jaar
  • 1994-1996 The Beauty and the Breasts, olv Monique de Adelhart Toorop, a capella pop

Discografie, geluidsdragers

 

      • 2017 CD Door de nacht klinkt een lied
      • 2017 Dune Sessions muziekfilm Marsel Loermans
      • 2017 Boekje Koufront (eigen beheer), registratie 11 maart 2017
      • 2009 DVD El Viento Metropole Orkest
      • 2009 CD Bangalore – DASH!
      • 2007 CD feature ‘Het is de Zomer’ Zwaar Water – Maarten Ornstein & de Hoorspelfabriek
      • 2006 CD DASH! – debuutCD
      • 2006 CD feature ‘Lonely Woman’ op Speeder People – Astrosoniq
      • 2005 DVD Vier voor Vier – De Kift, Ferry Heijne, Daniil Charms
      • 2001 CD Raam op het Zuiden, Nederlands Blazers Ensemble
      • 2000 CD Jazzed to the Max
      • 1999 Film NPS Hell of Fame – Willum Geerts
      • 1997 CD Marie Antoinette – Venus Ventura
      • 1996 CD En Passant – Crème Fraiche