Nieuws

Indra – een vertelconcert. BESTEL HIER HET BOEK: naar de webshop

Vragen, heeft dat zin? Er is geen einde, geen begin. Er is geen zoeken en geen tijd, geen beweging en geen strijd…

INDRA is een muzikale vertelling over het Indonesische jongetje Indra, dat door het vinden van een magische kris op zoek gaat naar de vader, die hij nooit heeft gekend. Een wereld vol verlangen, levensvragen, mystiek en de vechtkunst pencak silat ten tijde van het koninkrijk Majapahit in de 15e eeuw na Chr.

Pianist PieterJan Cramer van den Bogaart en ik maken al jarenlang samen muzikale monologen. Onze eerste productie was “Bergen Geluk”, een reisverhaal over het wel en wee van bergwandelen. Daarna kwam “Koufront – een muzikale trip over stilstand”, waar de spanningsboog tussen stilte en verstilde muziek met elkaar een strijd aan gingen. Waar in de eerste twee producties veel bewerkingen en vertalingen de boventoon voerden, gaan we in deze derde productie uit van louter eigen teksten en composities. Het resultaat is een sferisch, jazzy verhaal waar veel ruimte is voor improvisatie, mede dankzij de aanvulling van het ensemble met bassist Dion Nijland en drummer Nout IngenHousz.

In september 2021 lanceer ik het boek met geluid, dat ik opnam bij Studio Oorbit en Groenland Studio’s. Naar aanleiding van deze lancering zal ik ook een serie concerten doen: 17 sep Belcampo OBA Hallen Amsterdam 18 sep Theater in de Steeg Den Haag | 23 sep Brebl Nijmegen| 24 sep Huis Midwoud | 25 sep Salon de IJzerstaven Amsterdam | 1 okt De Nijverheid Utrecht | 24 okt Rietveldtheater Delft | 11 nov De Liefde Haarlem | 26 mrt Sophiahof Den Haag | 27 mrt De Mess Naarden

Bekijk ook de site www.indra-muziek.nl

Toekomstmuziek – My letter to the World

Dankzij een regeling van Fonds Cultuurparticipatie en PPO Werktuig heb ik een ontwikkelbudget gekregen om compositie-, arrangeer-, schrijf- en pianolessen te volgen. Heerlijk, nieuwe input, en terug naar school! Ik schrijf tien koorwerken op basis van gedichten. De titel ‘My letter to the World’ is gebaseerd op een gedicht van Emily Dickinson. In januari 2022 begint het koorproject met 20 zangers. Wil je meedoen? Mail me!

Meer toekomstmuziek – Hoor de vrouwen zingen

Met Mirjam van Dam en Jetta Starreveld ben ik voorzichtig weer plannen aan het smeden om een vervolg te maken op de succesvolle voorstelling ‘Door de nacht klinkt een Lied’. We vinden het jammer, dat door de coronamaatregelen al twee jaar op rij de voorstellingen werden gecanceld. Maar om na te denken over nieuw repertoire, geeft ons weer nieuwe energie! We gaan een samenwerking aan met Harpert Michielsen, met wie ik 20 jaar geleden in de productie Paradise Lost speelde. De titel is “Hoor de vrouwen zingen”.

Verder

I Compani, het ensemble van saxofonist/componist Bo van de Graaf viert haar 35-jarig bestaan twee jaar na dato. Samen met zangeres Annelie Koning neem ik de vocale partijen voor mijn rekening. Energieke, spannende filmmuziek van Fellini, bewerkingen van Verdi, maar ook mijn arrangement van Aaron Copland’s “The World feels Dusty” dat ik schreef voor Solfestice in juni komt weer voorbij! 28 dec LUX Nijmegen en 29 dec BIMhuis Amsterdam.

En.. in het Sena Performers Magazine oktober 2021 verscheen dit interview:

Groet, Monique