Nieuws

 

Indra – honorering FPK regeling balkonscènes

Indra – een muzikale mythe.

Vragen, heeft dat zin? Er is geen einde, geen begin. Er is geen zoeken en geen tijd, geen beweging en geen strijd…

INDRA is een muzikale mythe over het Indonesische jongetje Indra, dat door het vinden van een magische kris op zoek gaat naar de vader, die hij nooit heeft gekend. Een wereld vol verlangen, levensvragen, mystiek en de vechtkunst pencak silat ten tijde van het koninkrijk Majapahit in de 15e eeuw na Chr.

Pianist PieterJan Cramer van den Bogaart en ik maken al jarenlang samen muzikale monologen. Onze eerste productie was “Bergen Geluk”, een reisverhaal over het wel en wee van bergwandelen. Daarna kwam “Koufront – een muzikale trip over stilstand”, waar de spanningsboog tussen stilte en verstilde muziek met elkaar een strijd aan gingen. Waar in de eerste twee producties veel bewerkingen en vertalingen de boventoon voerden, gaan we in deze derde productie uit van louter eigen teksten en composities. Het resultaat is een sferisch, jazzy verhaal waar veel ruimte is voor improvisatie, mede dankzij de aanvulling van het ensemble met bassist Dion Nijland en drummer Nout IngenHousz.

In maart 2020 was onze eerste LAB-dag. Het zouden er drie moeten zijn, maar daar stak corona een stokje voor. De volgende twee LAB-dagen in de Roode Bioscoop volgend op 1 en 2 oktober 2020. Maar wij laten ons niet klein krijgen door de het virus! Ik heb een aanvraag ingediend bij het Fonds voor de Podiumkunsten, om toch vijf speelbeurten te realiseren onder de strenge maatregelen. En die aanvraag is gehonoreerd! Zo kunnen we toch blijven doorontwikkelen, zij het dan voor een zeer klein publiek van maximaal 30 personen per speelbeurt. In 2021 zullen we spelen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Maar wanneer dat precies is, hangt af van de versoepelingen van de coronamaatregelen in de toekomst. Meer informatie hierover volgt later.

In de tussentijd hebben we in oktober ook al de muziek opgenomen bij Hans Ravestein in de Groenland Studio te Hilversum. De voice over was al openomen bij Studio Oorbit te Amsterdam in augustus en september. De komende tijd ga ik me wijden aan het samenstellen van al dat materiaal. Mijn plan is om een luisterboek te gaan produceren, met ook een fysiek boek waarin illustraties van mijn hand zullen staan. De releasedatum zal ook ergens in 2021 zijn.

Door de nacht klinkt een lied 2021 gaat helaas niet door!

In 2020 zou onze voorstelling “Door de nacht klinkt een lied” een vijfjarig jubileum beleven. Helaas gooide corona roet in het eten, en we moeten ook de plannen voor 2021 laten varen…

www.doordenachtklinkteenlied.nl

Songtravelling in LaMiana – San Jaume de Llierca Spanje

Samen met Petra Appelman organiseer ik jaarlijks een zomerzangweek in Spanje. Als het lot ons goedgezind is gaan we 21 t/m 27 augustus weer knallen! Er zijn al een hoop aanmeldingen, maar er kan nog meer bij hoor! Durf je het aan, neem dan contact met ons op!

Zingen in de zon in Friesland

Als alternatief voor een zomervakantie in het buitenland heb ik ook een zangweekend in de aanbieding op 9,10 en 11 juli. Samen met Elly Machtel organiseren we een Pop, Rhythm ‘n’ Blues weekend in een geweldige omgeving. Download hier de pdf: Friesland juli Monique en Elly.

Het weekend van 6, 7 en 8 augustus organiseert Zingen in de Zon een theaterweekend met Stephan W. Zeedijk (regisseur) et moi (muzikaal leider). Zelf creëren, het leukste dat er is! Wil je meer info, stuur me dan een mailtje!

Groet, Monique