Nieuws

Hoor de vrouwen zingen -muziektheaterdocumentaire 23 en 24 september in Nationaal Monument Kamp Vught

Mirjam van Dam, Jetta Starreveld, Harpert Michielsen en ik vertellen en zingen in een live muziektheaterdocumentaire over de gebeurtenissen van gevangenen in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. De studentes Gisela Söhnlein en Hetty Voûte zaten voordat ze werden opgepakt bij het verzet. Lotty Veffer en David Koker waren van joodse afkomst en werden naar Kamp Vught gestuurd met de bedoeling dwangarbeid te verrichten voor de oorlogsindustrie. Aan de hand van cabaretteksten die Gisela en Hetty schreven over hun kampleven in Vught en later ook Ravensbrück, verhalen, interviews én het dagboek dat David Koker schreef over zíjn beleving van het kampleven geven we middels verhalen, feiten en liedjes een indruk van het enige SS modelkamp in Nederland, dat slechts anderhalf jaar heeft bestaan (van 1943 tot 1945).

Regie: Eva Bauknecht Visuals: Martijn Grootendorst Techniek: Louis Ter Burg Preproductie: Lisa Luijten Vormgeving: WestStudio Producent: stichting Da Vida. Deze voorstelling is tot stand gekomen door: Cultuurfonds Noord Brabant, Gravin van Bylandtstichting, Van der Linden fonds, Cosius BV en door donateurs.

voor de kaartverkoop: bestel hier

I COMPANI EXTENDED – CD RELEASE

De CD van de concerten in het Bimhuis Amsterdam en LUX Nijmegen waaraan ik meedeed in april 2022 en waarvoor ik een stuk arrangeerde is uit!. Het heet Tempoo en is te verkrijgen via het bestelformulier op www.icompani.nl

INDRA VERTELCONCERT – LEES HIER DE RECENSIE

  BESTEL HIER HET BOEK: naar de webshop

 

En.. in het Sena Performers Magazine oktober 2021 verscheen dit interview. (Klik op het plaatje om het goed te kunnen lezen)

 

 

 

Groet, Monique