Nieuws

 

NUTS – in de maak!

Van het Amsterdams Fonds voor de Kunst ontving ik een stipendium om mijzelf te ontwikkelen als maker. Ik nam compositielessen en zanglessen, las enorm veel boeken en ging op studiereis. Het resultaat van dat onderzoek presenteer ik samen met PieterJan Cramer van den Bogaart, Dion Nijland en Nout Ingen Housz in een door mij gecomponeerde liedcyclus. We gaan de studio in en na de zomer plan ik de première.

Hoor de vrouwen zingen -muziektheaterdocumentaire

Mirjam van Dam, Jetta Starreveld, Harpert Michielsen en ik vertellen en zingen in een live muziektheaterdocumentaire over de gebeurtenissen van gevangenen in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. De studentes Gisela Söhnlein en Hetty Voûte zaten voordat ze werden opgepakt bij het verzet. Lotty Veffer en David Koker waren van joodse afkomst en werden naar Kamp Vught gestuurd met de bedoeling dwangarbeid te verrichten voor de oorlogsindustrie. Aan de hand van cabaretteksten die Gisela en Hetty schreven over hun kampleven in Vught en later ook Ravensbrück, verhalen, interviews én het dagboek dat David Koker schreef over zíjn beleving van het kampleven geven we middels verhalen, feiten en liedjes een indruk van het enige SS modelkamp in Nederland, dat slechts anderhalf jaar heeft bestaan (van 1943 tot 1945).

Regie: Eva Bauknecht Visuals: Martijn Grootendorst Techniek: Louis Ter Burg Preproductie: Lisa Luijten Vormgeving: WestStudio Producent: stichting Da Vida. Deze voorstelling is tot stand gekomen door: Cultuurfonds Noord Brabant, Gravin van Bylandtstichting, Van der Linden fonds, Cosius BV en door donateurs.

In het voorjaar 2023 te zien in diverse plekken door het land – 23 mrt Belcampo | 7 apr NMKamp Vught | 15 apr NMKamp Vught | 3 mei Synagoge Delft  | 4 mei Roode Bioscoop Amsterdam | 7 mei Theater Posa Lelystad | voor de volledige informatie: www.hoordevrouwenzingen.nl

en.. heel bijzonder: op 3 september spelen we Door de nacht klinkt een lied in Kamp Westerbork! Schrijf in je agenda!

I COMPANI EXTENDED – CD RELEASE – LEES HIER DE RECENSIE

De CD van de concerten in het Bimhuis Amsterdam en LUX Nijmegen waaraan ik meedeed in april 2022 en waarvoor ik een stuk arrangeerde is uit!. Het heet Tempoo en is te verkrijgen via het bestelformulier op www.icompani.nl

INDRA VERTELCONCERT – LEES HIER DE RECENSIE

Het audioboek “Indra, een vertelconcert” bestaat nu 1 jaar. Heb je nog geen exemplaar? Bestel dan snel, want het zijn collectors-items!

  BESTEL HIER HET BOEK: naar de webshop

 

En.. in het Sena Performers Magazine oktober 2021 verscheen dit interview. (Klik op het plaatje om het goed te kunnen lezen)

 

 

 

Groet, Monique