Muziek

NAJAARS PROJECTKOOR IN ZAAL 100 AMSTERDAM

Dit vonden de cursisten van “My Letter to the World”:

Na het succesvolle project “My Letter to the World” voor drie vrouwenstemmen zal er in het najaar van 2024 ook weer een projectkoor worden georganiseerd in Zaal 100. Dit keer is het voor gemengd koor, en wordt het vijfstemmig. Het uitgangspunt is nu beroemde uitspraken van filosofen. De bundel is momenteel in de maak en gaat “Ergo Sum” heten.

Van de cursisten wordt verwacht dat ze zelfstandig het notenmateriaal instuderen aan de hand van een zangbundel met bijbehorende geluidsvoorbeelden. Op de repetities gaan we ‘finetunen’.

De repetitiedata zijn op vijf zondagochtenden van 10.00 – 13.00 uur in de kleine zaal van Zaal 100: 6, 20 oktober, 3,17 november en 1 december. De presentatie is op zaterdagavond 7 december om 20.00 uur.

Kosten €199 – inclusief koorbundel en ingezongen tracks. Schrijf je in vóór 1 juli en ontvang €15 vroegboek korting! Als ik je stem nog niet ken, wil ik wel van tevoren een stemtest met je doen.

 

Sinds 2021 ben ik begonnen met het componeren. Het eerste koorproject My Letter to the World, waar ik gedichten driestemmig heb getoonzet, is uitgegeven in een koorbundel in juni 2023. Er horen ook vocale guide tracks bij van het totaal en de stemmen apart, die zijn ingezongen door Mirjam van Dam, Jetta Starreveld en mijzelf. Ed Boekee speelt piano. Het boek bevat de volgende gedichten:

Chanson d’automne – Paul Verlaine | Dicen que me case yo – Gil Vicente | Viento, agua, piedra – Octavio Paz | Middernacht – Bianca Boer | Schrei – Bianca Boer | The Witches Song – William Shakespeare

Luister hier naar de geluidsfragmenten:

Wil je een zangbundel bestellen? Wat geweldig! Hij kost €24,95 exclusief €4,50 verzendkosten. Stuur me een mail met je naam en adres, dan stuur ik jou de bankgegevens. Zodra ik het geld heb ontvangen, ontvang je van mij de bundel per post en stuur ik je via WeTransfer de bijbehorende mp3’tjes. Mocht je dit ongelooflijk ingewikkeld vinden, per 1 juni kun je de bundel ook bestellen via Broekmans & van Poppel.

Momenteel ben ik bezig met een tweede koorbundel, dit keer voor de bezetting SSATB. Deze bundel gaat “Ergo Sum” heten en heeft teksten van bekende filosofen als René Descartes, Galileo Galilei en Friedrich Nietzsche. Verwachte release: zomer 2024